~~Cik ZueRa85 HuNgaH-HuNgGaH~~
~~ SeBeLuM & SeLePaS ~~
Thursday, July 26, 2012 @ 2:50 PM | 0 Comment [s]


Bila orang yang kau sayang,
Berubah sikit asalkan kau happy.

Bila orang yang kau sayang,
Tanya 'How's your day today, Sayang?,'

Bila orang yang kau sayang,
Usap-usap ubun rambut kau dan kata 'It's gonna be ok,'

Bila orang yang kau sayang,
Peluk kau lebih kuat dari kau peluk dia.

Bila orang yang kau sayang,
Tanya 'Dah sapedek belum?,'

Bila orang yang kau sayang,
Sentiasa ada bila kau perlukan seseorang.

Bila orang yang kau sayang,
Ingat segala sweet moments korang berdua.

Bila orang yang kau sayang,
Masih layan dan sayangkan kau sama macam dipertemuan pertama.

Sengih sampai belakang kepala.
Dia punya happy tu sampai tak makan pun takpa.

Tapi apa yang selalu terjadi adalah, kita lupa apa yang kita buat sebelum kita dapat. Kita lupa yang kita dah berhabis duit dan tenaga untuk mengejar orang yang kita puja. Walaupun masa sangat terhad, tetap kita gagah jumpa dan luangkan masa dengan dia. Duit tak ada, memang pokai tahap mega tapi tetap kita call atau sms untuk maintainkan perasaan sayang dan tanggung perasaan rindu.

Tapi lepas semua yang kita usaha kita dah dapat, semua yang kita pernah buat kita lupa satu-satu. Bila ajak jumpa, kata asyik nak berkepit. Bila tanya kenapa tak balas sms atau call pun boleh jadi marah. Bila tanya kat mana atau dengan siapa, rasa terkongkong.

Yang indah semua bertukar jadi menyampah.
Tengok muka rasa nak ludah.

Ini kesilapan yang paling ketara dalam mana-mana hubungan. Masalah untuk maintainkan apa yang pernah kita buat pada pasangan kita. Cuba bagi aku sebab kenapa nak kena berubah lepas kau dah dapat orang yang kau nak tu?

Bosan? Kalau bosan, cakap.
Dah taknak? Pun cakap.

Memang lah mula-mula tu sakit. Tapi takdelah sampai rasa nak mati macam tak ada Tuhan pulak kau ni. Hidup ni kena sentiasa pandang ke depan. Kalau kau taknak dia, mesti ada orang lain nak. Kita memang dah disediakan jodoh sejak kita lahir lagi. Kalau ada orang yang tak kahwin lagi sampai tua atau sampai dia mati, mungkin jodoh atau pasangan dia dah mati dulu sebelum mereka berjumpa.

Macam orang lain selalu kata lah.
Soal rezeki, jodoh dan ajal bukan kerja kita.
Itu kerja Tuhan.







Nota Manis Cik Zuera85 : And it's all about Qada' & Qadar. It's not about Karma. KZ (•̀́)




Older Post | Newer Post

 tengah skodeng Hye. Leave your footstep at my Shoutbox. Your IP is: Please don't REMOVE CREDITS!. you follow me i follow you back. Thanks for visiting my blog.
Cik Zuera In Da House

ocultar mi ip diseño web corporativo

widget
widgets

Story About


<center><embed align="middle" allowscriptaccess="always" height="125" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://aminswf.webs.com/BannerFaqihahHusni.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="125" wmode="transparent"></embed></center><center>
Copy the codes and paste it on your blog.




Go to www.Cbox.ws. Widht, 200.


This template was created by FaqihahHusni. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.